Εσένα, που σε ξέρω τόσο λίγο

Πολλά, αποκλίνοντα και ιδιαιτέρως ανησυχητικά ακούγονται για το μεγάλο ερωτηματικό της πολιτικής μας ζωής. Έχω θορυβηθεί και ψάχνω απαντήσεις. Θα προσπαθήσω να φωτίσω ολόπλευρα το φαινόμενο με βάση τις διηγήσεις των άλλων

Λαϊκοδεξιός: «Θα πάει με το ΠΑΣΟΚ, δεν θα μας αφήσει να χαρούμε τον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα κυβερνήτη, είναι κουλτουριάρης, δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα του λαού, θα κάνει νόμιμα τα ναρκωτικά».

Θρησκόληπτος-Ακροδεξιός: «Θα μας βγάλει το Σταυρό από τη σημαία, θα καταργήσει την προσευχή, θα κηρύξει τον Χριστιανισμό εκτός νόμου, είναι μασόνος, εθνομηδενιστής, φίλος της Ρεπούση και του Σόρος, Σκοπιανός, Εβραίος, οπαδός της παγκόσμιας διακυβέρνησης, δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο».

Φιλελεύθερος: «Δεν είναι αρκετά μεταρρυθμιστής, λέει μισόλογα, καλύτερα να έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ να μην μας τα πρήζει, αφού άλλωστε δεν έχουν και διαφορές. Το πρωί μιλάει υπέρ της Ευρωζώνης, αλλά το βράδυ βάζει δραχμές κάτω από το μαξιλάρι. Το μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε σωστά, αλλιώς ήδη θα είχαμε ανάπτυξη».

Πασόκος 1: «Καλός είναι, σοβαρός και υπεύθυνος, αλλά προέχει η ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, το Ολον. Μετά θα δούμε το plus…»

Πασόκος 2: «Συμμετείχε στο βρώμικο ’89,δεν στήριξε τον Αντρέα, τα βρήκε με την δεξιά, κάνει παρέα με θολοκουλτουριάρηδες σαλονάτους. Δεν είναι ο τύπος μου, θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ μάλλον. Οι παλιοί μου φίλοι εκεί πήγανε άλλωστε. Αν θέλει να του πουλήσω κάτι μεταχειρισμένα βινύλια του Μπακαλάκου μόνο…»

Πασόκος 3: «Έπρεπε να συμπορευτούμε επί Σημίτη, τότε ήταν η μεγάλη ευκαιρία της Κεντροαριστεράς. Ισχυρή Ελλάδα κι έτσι. Τέλος πάντων, από το ολότελα…Μπορεί και να τον ψηφίσω».

Συριζαίος (ευρωπαϊστής): «Δεν μας τα λέει καλά, δεν μιλάει με μας και προτιμά τους άλλους. Τώρα που χωρίσαμε, είμαστε φίλοι; Θα πίνουμε κανέναν καφέ; Πως γίναμε έτσι; Με την Ευρώπη των λαών δεν είμαστε όλοι;»

Συριζαίος (αντιευρωπαϊστής): «Είναι πρόθυμος, εφεδρεία του συστήματος, τα παίρνει, πασόκος με πολιτικά, σπέρνει αυταπάτες περί μεταρρύθμισης της Ευρώπης, θέλει καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Τι να πω, τα χω χαμένα, απορώ με τον από πάνω που του μιλάει ακόμα…»

Τάκης ο κουκουές: «Τι με ρωτάτε τώρα; Τι γνώμη έχω γι’ αυτόν; Αυτό είναι αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα, άλλωστε τρέχει και η σύνοδος του ΝΑΤΟ αυτές τις μέρες, κουπόνι θα πάρετε;»

Ποιος είναι ο μεγάλος άγνωστος Χ της ελληνικής πολιτικής ζωής; Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα; Ο χαμαιλέοντας; O David Bowie των εκλογών; Και, εν πάση περιπτώσει, ο Βαρουφάκης τι λέει για όλα αυτά; Help!!!!!!!

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s