I have nothing to say and I’m saying it

Οι φυλές των social media

Ψιτ, παιδιά… Αν δεν έχουμε κάτι να πούμε, δεν είναι ανάγκη να το πούμε. «Και η σιωπή χρειάζεται».

Αλλά τι να κάνουμε, υπάρχουν και οι φυλές των social media:

Οι άντρες: αυτοί θα λιώσουν τα σκουλήκια τους χρυσαυγίτες, θα τους τσακίσουν, θα τους πλακώσουν κ.ο.κ. Πάντα, πίσω από το πληκτρολόγιο. Αυτοί είναι άντρες, είναι Έλληνες, απλώς είναι αριστεροί. Παιδιά, μη γαμάτε τόσο πολύ.
Οι υπεράνω: για αυτούς το πιο σημαντικό είναι να μην πέσουν από τα σύννεφα, όπως οι κοινοί θνητοί. Είναι φλεγματικοί, είναι ψύχραιμοι. Αυτοί το έβλεπαν να έρχεται, το είχαν πει.
Οι μικροαστοί ντεντέκτιβ: αυτοί καταδικάζουν, αλλά δεν μπορούν και να μη δουν την άλλη πλευρά λίγο (είναι όμως κι αυτές εκνευριστικές).
Οι αναλυτές: διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές, βλέπουν πίσω από τα γεγονότα, έχουν αναλυτικά εργαλεία: φταίνε τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Οι συμψηφιστές α΄: αυτοί δεν είναι αφελείς. Δεν τσιμπάνε. Ξέρουν ότι βία δεν είναι μόνο το χαστούκι αλλά και οι μειώσεις των μισθών, τα μνημόνια, τα δάνεια κ.ά.
Οι συμψηφιστές β΄: η μόνη τους δουλειά είναι να ρωτήσουν όλους εκείνους που καταδικάζουν τη βία της Χ.Α. αν καταδικάζουν και τη βία των άλλων, ή αντιστρόφως.
Οι χιουμορίστες: αυτοί κάνουν επίδειξη ιερόσυλου και φλεγματικού χιούμορ. Είναι και αυτοί πολύ καλύτεροι και διαφορετικοί από τους κοινούς θνητούς, δεν κωλώνουν και δεν λένε κοινοτοπίες.

Σημείωση: πολλοί ανήκουν σε περισσότερες της μιας κατηγορίες, μερικοί μάλιστα σε όλες ταυτόχρονα.

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a comment